Social Media
04 oktober 2016 - Ron Smeets

Nieuwe foto en video functies voor WhatsApp Update voor Android wordt al uitgerold; iOS volgt binnenkort

WhatsApp is begonnen met de uitrol van een update die diverse nieuwe camera-, foto- en video opties met zich meebrengt. Die moeten het app'en, dat we toch al zo massaal doen, nog leuker maken.

De meest in het oog springende vernieuwing, letterlijk, is de ondersteuning van flitsers van front (selfie) camera's. Handig wanneer je foto's of video's van jezelf in het donker wil appen. Die kiekjes en filmpjes kun je met deze update ook nog eens opleuken met tekeningen, emoticons of bijschriften. Dat is meteen de grootste nieuwe feature in deze update.

Verder is het met deze update ook mogelijk om in te zoomen wanneer je een video opneemt en kun je sneller schakelen tussen de camera's aan de voor- en achterzijde door kort achter elkaar twee keer op het scherm te tikken.

De update wordt vanaf deze week uitgerold voor de Android versie van WhatsApp. iOS appers moeten iets langer wachten. Hoe lang? Dat zeggen ze er nog niet bij; 'binnenkort'.

Bron: WhatsApp blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.