Nieuws
30 november 2015 - Ron Smeets

Nieuwe firmware voor de Xperia Z3 familie, maar nog geen Marshmallow Update verlost de Z3's van de Stagefright bug

Sony is gestart met de uitrol van een nieuwe firmware update voor de Xperia Z3 familie, Je zou misschien denken dat dit betekent dat de nieuwste Android versie, Marshmallow, beschikbaar komt, maar helaas is dat niet het geval.

De nieuwe firmware is wederom een Lollipop (5.1.1) versie, maar wel met enkele performance upgrades en bugfixes. De belangrijkste fix is het oplossen van de Stagefright bug. Zoals gewoonlijk wordt de update automatisch verspreidt naar de betreffende toestellen (Xperia Z3, Z3 Compact en de Z3 Tablet Compact).

Enkele weken geleden werd op een support site van Sony ontdekt dat de fabrikant bij diverse toestellen de Lollipop 5.1 update zal overslaan om op een later tijdstip direct Marshmallow uit te rollen. Deze Xperia Z3 modellen, stonden daar niet tussen. Nu weten we dus waarom.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.