Toestellen
11 december 2009 - Ron Smeets

Nieuwe firmware voor de Nokia N96

Tja, over de (software) problemen met de Nokia N96, deels in combinatie met een KPN abonnement, heb ik de afgelopen twee weken al het een en ander gemeld hier. Volgens de fabrikant, en die zou het toch kunnen weten, is versie 30.033 de meest stabiele firmware voor dat toestel terwijl de telco blijft beweren dat de verouderde versie 20.050 de software met de minste problemen is. Feit is dat de N96 met beide software versies nog steeds een probleemtoestel blijft en dat veel klanten met de gebakken peren zitten.

Voor iedereen die GEEN N96 in combinatie met een KPN abonnement heeft (ge-SIM-locked toestel) is er weer wat beter nieuws, althans dat zal natuurlijk nog moeten blijken. Nokia heeft namelijk een nieuwe firmware uitgerold voor de N96, versie 30.101.

Een changelog was op het moment dat dit artikel online verscheen nog niet voor handen dus de komende dagen en weken zal moeten blijken wat Nokia allemaal aangepast en opgelost heeft en of de nieuwe versie echt beter is dat de oude (30.033 en 20.050). Mocht iemand hem al hebben kunnen installeren en verbeteringen ontdekt, dan lees ik dat natuurlijk graag in de reacties...

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.