Nieuws
22 december 2009 - Ron Smeets

Nieuwe firmware voor de Nokia N95 (8GB) en N82 beschikbaar

De Nokia N95 (8GB)en N82 behoorden al niet tot de slechtste toestellen die de Finse fabrikant de afgelopen drie jaar op de markt gebracht heeft, maar schijnbaar is er ook bij deze modellen nog steeds voldoende ruimte om zaken te verbeteren ;-))

Ondanks de ietwat belegen leeftijd van deze modellen zijn er sinds deze week nieuwe Firmware beschikbaar. Voor alle drie deze toestellen kun je nu versie 35.x downloaden en installeren.

De updates zijn beschikbaar via NSU. Heb je een N95 (8GB) dan is het verstandig om eerst een backup te maken van de data en instellingen op het toestel. Gebruikers van de N82 zouden die tijdrovende stap kunnen overslaan omdat dat toestel de User Data in takt laat bij een update. Letwel, voor het geval dat er iets misgaat tijdens het updaten is het sowieso verstandig om altijd een backup te maken voordat je een update uitvoert.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.