Accessoires
15 januari 2008 - Ron Smeets

Nieuwe firmware en apps voor iPhone

Tijdens de keynote voorafgaand aan de MacWorld Expo heeft Steve Jobs zojuist weer een aantal Apple nieuwtjes onthuld.

De minst verassende, en spectaculaire, zijn de officiele release van firmware versie 1.1.3 voor de iPhone (zie screenshots hierboven en na de 'klik').

De belangrijkste nieuwe features, behalve de mogelijkheid om de desktop icoontjes naar eigen inzicht te rangschikken zijn een verbeterde versie van Google Maps, de mogelijkheid om een SMS naar meerdere ontvangers tegelijk te versturen en 'GPS' positionering met behulp van lokatiegegevens van GSM masten in de buurt.

Daarnaast wordt het ook mogelijk om 'bookmarks' als desktop icoon op je iPhone te bewaren voor nog meer gebruiksgemak. Leuk is ook de optie om songteksten bij de af te spelen muziek weer te geven.Gerelateerde links:
iPhone firmware 1.1.3 videodemo
iPhone firmware 1.1.3 komt dit weekend?
iPhone firmware versie 1.1.2 bevestigd voor 9 november
iPhone firmware 1.1.1 op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.