Nieuws
30 januari 2014 - Ron Smeets

Nieuwe Firefox OS smartphones in Barcelona

Vorig jaar presenteerde Mozilla haar nieuwe Firefox OS voor goedkope smartphones al in Barcelona. Inmiddels, bijna een jaar later dus, zijn er wereldwijd pas een paar toestellen gepresenteerd die Firefox OS gebruiken. Een succes mag het dus nog zeker niet genoemd worden.

Over een week of vier, als het Mobile World Congress van 2014 in Barcelona los barst, zal Mozilla een aantal nieuwe toestellen met de nieuwste versie van het Firefox OS presenteren.

Volgens Mozilla kunnen we onze borst nat maken voor nieuws rondom Firefox OS dat zich als een lopend vuurtje zal verspreiden. Mmmh, het zal mij benieuwen. 

Voor de liefhebbers... Hieronder staat nog een keer de video van het MWC van 2013 over de verschillende nieuwe smartphone OS'en die daar te zien waren. Naast Firefox (vanaf ca. 2m55s) zie je ook Jolla en Ubuntu demo's voorbij komen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.