Geruchten
26 juli 2012 - Ron Smeets

Nieuwe Facebook smartphones van HTC komen in 2013?

HTC en facebook hebben vorig jaar al eens twee 'facebook' smartphones in de markt gezet, de ChaCha (foto) en Salsa. Dat waren 'standaard' Android toestellen met een speciale facebook toets.

Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat HTC en facebook werken aan een of meerdere nieuwe facebook smartphones die, als de geruchten kloppen, mogelijk voorzien zullen worden van een gemodificeerde Android versie met (nog) meer facebook features. Maar het zou ook zomaar een combinatie van Android en WebOS kunnen worden.

Hoe ze dat dan voor elkaar moeten krijgen? Ik denk dan toch aan Android als OS met een van WebOS afgeleide User Interface. De geruchten spreken al over het FBOS. Facebook heeft onlangs al een dozijn Apple ontwikkelaars gekaapt die hier aan zouden werken.

Volgens Bloomberg zullen deze toestellen echter pas medio 2013 in de winkels verschijnen. Eerdere geruchten spraken over Q3 2012 als mogelijke release datum maar dat lijkt nu dus van de baan. We zitten immers al in Q3 van 2012. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.