Toestellen
25 maart 2007 - Chris Bannink

Nieuwe fabrikant ZyXEL komt met V660

We kunnen een nieuwe Tiawanese mobiele toestelmaker in de inmiddels lange rij van fabrikanten bijschrijven. ZyXEL is een bedrijf dat vooral enige bekendheid geniet door de fabricage van routers en w-lans.

Nu gaan ze de mobiele markt op met als eerste de V660. Een toestel dat in de tweede helft van dit jaar (ergens) op de markt komt en een aantal leuke features zal krijgen.

Zo is VoIP mogelijk met het standaard voorgeïnstalleerde Skype. Net als instant messaging en VPN support. De w-lan specialist heeft dat uiteraard ook op zijn eerste mobiele kindje gezet en daarbij gedacht dat gprs verder wel voldoende was voor het datacontact.

Verder een prima 2 mp camera, mp3 speler, 64 mb intern en een micro sd card slot. Windows 5.0 (waarom geen 6.0?) completeert dit dan toch aardige toestel. Het uiterlijk doet me sterk denken aan dat van de Qtec 8020 van alweer enkele jaren geleden.

Maar goed, eerst (de prijs) zien, dan geloven. Op de site van ZyXEL zelf is er vooralsnog niets te vinden over mobiele plannen. Mijn bron is het Duitse Areamobile.Gerelateerde links:
Vodafone Starfish: Mobiel Voip?
Skype introduceert 4 VoIP-telefoons met Wi-Fi
Apple's iPod GSM komt uit Taiwan
LG gaat Taiwanezen belmanieren bijbrengen
VoIP voor GSM's vanaf 2007 in Japan
Nokia content development center in Taipei
Over de auteur: Chris Bannink