Nieuws
22 augustus 2015 - Ron Smeets

Nieuwe Edge functies komen ook naar de 'oude' S6 edge Samsung is in Korea en de UK al begonnen met de uitrol van een update hiervoor

Tijdens presentatie van de Galaxy S6 Edge Plus die Samsung voor de Nederlandse media organiseerde riepen medewerkers van de fabrikant nog heel zelfverzekerd dat de nieuwe Edge functies (Apps Edge bijvoorbeeld) niet beschikbaar zouden komen voor de bestaande Galaxy S6 edge. Geen heel erg groot probleem, maar wel een beetje vreemd dat Samsung haar andere vlaggenschip niet ook van de nieuwste software features ging voorzien.

Nu, amper twee weken later wordt het tegendeel van die uitspraken al bewezen. De Koreaanse fabrikant is in eigen land en Groot Brittannië namelijk al begonnen met het uitrollen van een update voor de Galaxy S6 edge. Die zorgt er voor dat de nieuwe Edge features ook beschikbaar komen voor dat toestel. Daarnaast brengt deze update ook weer wat verbeteringen in de UI en het design met zich mee, evenals Samsung Pay en nieuwe audio features (UHQ en Vacuum Tube Amp Pro).

Geen heel erg groot nieuws natuurlijk, maar wel leuk voor iedereen die al een Galaxy S6 edge heeft en niet van plan was om naar de Edge Plus te upgraden om de nieuwe Edge features te kunnen gebruiken. Niet dat ik denk dat er ook maar iemand is die dat om die reden zou overwegen ;) Intussen heb ik mijn Galaxy S6 edge even laten controleren of er een update klaar staat, maar dat is helaas nog niet het geval.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.