Accessoires
13 oktober 2016 - Ron Smeets

Nieuwe draadloze LG lader net zo snel als bekabeld opladen Tot 50% accucapaciteit in een half uurtje

"Draadloos opladen wordt de toekomst". Dat was een veel gehoorde uitspraak ten tijde van de introductie van de Galaxy S6 (Edge) en LG G4. Toegegeven, in bepaalde gevallen is een draadloze lader, die zelf uiteraard wel met een stopcontact verbonden moet zijn, best handig. Nadeel alleen is dat het opladen van een smartphone twee tot drie keer langer duurt dan op de conventionele manier. OK, Samsung had al een iets snellere draadloze lader bij de Galaxy S6 Edge Plus, maar ook die was nog altijd trager dan de bekabelde opladers.

LG heeft deze week een flinke stap vooruit gezet met de Quick Wireless Charging Pad. Die levert met 15 Watt een vermogen dat drie keer zo groot is als de meeste draadloze laders. Daardoor kan deze LG lader je toestel binnen een half uur voor 50% opladen. Het is de eerste draadloze lader ter wereld met een dergelijk vermogen.

LG gaat de Quick Wireless Charging Pad nog deze maand op de markt brengen in Europa, Azië en Amerika. Volgens de fabrikant is hij geschikt voor nagenoeg alle smartphones die draadloos opladen ondersteunen. Het prijskaartje is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid in Nederland en België.

LG Innotek, de ontwikkelaars van deze draadloze lader, verwacht dat de vraag naar draadloze laders door deze snelle variant verder zal groeien. Er zijn ook plannen om een versie van de lader te maken die je kunt inbouwen. Denk aan meubels (bureautafels) of zelfs het dashboard van je auto.

Bron (LG)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.