Toestellen
27 februari 2006 - Ron Smeets

Nieuwe DMB clamshell van Samsung

'Only in Korea' moeten we er natuurlijk wel weer bij zeggen, maar de B3100 van Samsung is de zoveelste DMB phone die de Koreanen in de afgelopen weken op de lokale markt zetten.

Het display, een TFT met 16mljn kleuren, kan (net als bij de Nokia N92) in twee richtigen worden opengeklapt, de standaard 'clamshell' stand om er mee te bellen en de 'zijwaartse' stand om digitale TV of video te bekijken.

Wat verder opvalt zijn de twee speakers aan weerszijden van het display wat het idee dat je naar een TV scherm kijkt, hoe klein ook, moet versterken.Gerelateerde links:
Platte DMB GSM van Samsung
Twee nieuwe DMB players van Samsung
Samsungs nieuwste heeft 7.7MP Cam en DMB
Nieuwe DMB Phones van Samsung
Samsung's Europese DMB GSM
Slim display op nieuwe Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.