Nieuws
05 december 2007 - Redactie MobileCowboys

Nieuwe dienst TomTom en Google Maps

PERSBERICHT - TomTom kondigt vandaag de samenwerking aan met Google Maps, waarmee gebruikers zakelijke adressen op de Google Maps website op kunnen zoeken en deze direct naar de TomTom kunnen sturen. Dit resulteert in betere en meer gepersonaliseerde navigatie-ervaring

“De mogelijkheid om informatie te zoeken, vinden en versturen vanaf het web naar een TomTom is iets waar we al geruime tijd in investeren. We zijn blij te kunnen samenwerken met Google Maps aan deze personalisatiefunctionaliteit,” aldus Eric Pité, Vice President Product Management bij TomTom. “Deze samenwerking is een grote stap voor TomTom om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten naar gepersonaliseerde content op hun TomTom navigatiesystemen.”

Google Maps lokale zoekdienstpagina’s die zijn uitgerust met een ‘Stuur naar’ optie, zijn uitgebreid met de optie ‘Stuur naar GPS’. Met slechts een muisklik kunnen TomTom gebruikers onmiddellijk profiteren van deze dienst zonder gecompliceerde zip-bestanden te hoeven downloaden.

De Google Maps website maakt het voor TomTom gebruikers mogelijk om bedrijfsadressen te zoeken en deze over te zetten naar het TomTom systeem door op de optie ‘Stuur naar GPS’ te klikken. De gekozen informatie wordt naar de TomTom verstuurd als deze met het Internet verbonden is via TomTom HOME, de gratis softwaretoepassing die TomTom zijn klanten biedt. Bestuurders kunnen dan naar hun nieuwe bestemming navigeren, de locatie op de kaart de TomTom bekijken of deze als ‘favoriet’ opslaan zodat deze later gebruikt kan worden.

Giorgio Scherl, Product Manager bij Google, voegt hieraan toe: “We zijn zeer verheugd dat wij deze nieuwe dienst aan kunnen bieden aan onze gebruikers in samenwerking met TomTom. Wij werken constant aan toepassingen die onze kaarten nuttiger maken zodat deze een ‘one-stop-shop’ worden voor het vinden van alle lokale informatie en aanwijzingen die mensen nodig hebben.”

TomTom blijft zich richten op nieuwe samenwerkingsverbanden met derden om personalisatie mogelijkheden van navigatie verder uit te breiden en het gebruiksgemak te verbeteren.Gerelateerde links:
Google's 'My Location' voor de verdwaalde beller
TomTom en Vodafone zorgen voor betere file informatie
Google Maps werkt met GPS ontvanger van de N95
Garmin en TomTom komen dit jaar met een GPS Phone
TomTom's QuickGPSfix zorgt voor snellere positiebepaling
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl