Nieuws
06 december 2010 - Ron Smeets

Nieuwe custom firmware voor de Nokia N8

Enkele weken geleden dook al een zogenaamde custom firmware mod (gehackte software) voor de Nokia N8 op. Dit weekend is een nieuwe versie online verschenen.

Daarin zijn weer een aantal handigheidjes toegevoegd. Zo kun je met deze firmware versie het belmenu (virtuele toetsen) ook in landscape modus gebruiken en zijn er diverse aanpassingen (verbeteringen) aangebracht in de webbrowser, camera (zowel de video- als foto kwaliteit) en kun je nu 5 uur lang voicememo's opnemen (was standaard 1 uur) op 256Kbps (was 128kbps).

Verder is het met deze firmware ook mogelijk om volledige toegang tot het systeem te krijgen. Een complete lijst met aanpassingen vind je hier. Op de site van de 'hacker' zelf kun je, als je dat aandurft (en op eigen risico natuurlijk) de gemodificeerde N8 firmware downloaden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.