Nieuws
17 augustus 2009 - Ron Smeets

Nieuwe CEO voor Sony Ericsson

Sony Ericsson heeft bekend gemaakt dat het bedrijf een nieuwe CEO zal krijgen. De gelukkige Zweed, Bert Nordberg (foto), nu nog de VP van Ericsson in Silicon Valley, zal tot 15 Oktober samen met Hideki Komiyama de scepter over het bedrijf zwaaien. Daarna neemt hij het roer alleen over. Komiyama zal eind dit jaar de Zweeds-Japanse toestel fabrikant defintief verlaten.

Nordberg's primaire missie wordt het terugwinnen van het marktaandeel dat Sony Ericsson in de twee jaar dat Komiyama aan de macht was, kwijtgeraakt is. Dat klinkt niet als een erg succesvolle 'regeerperiode', maar het heeft wel een (goede) reden.

De huidige CEO was namelijk vooral belast met het omvormen van de organisatie. "Die klus is nu voor meer dan de helft geklaard en de tijd is nu gekomen om het roer over te geven aan iemand die de reorganisatie kan voltooien en Sony Ericsson gaat leiden in de volgende ontwikkelingsfase", aldus Komiyama.

Behalve de nieuwe CEO krijgt Sony Ericsson ook een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Carl-Henric Svanberg zal worden opgevolgd door Howard Stringer (nu nog CEO en President van Sony). Het is te hopen voor Sony Ericsson dat de nieuwe (frisse) wind aan de top ervoor gaat zorgen dat de toestel fabrikant weer een grotere rol kan gaan spelen in de mondiale mobiele telefoonmarkt. Volgens Howard Stringer is het vooral aan Dick Komiyama te danken dat Sony Ericsson organisatorisch nu zo goed als klaar is om weer een winstgevend bedrijf te worden. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.