Accessoires
16 maart 2006 - Ron Smeets

Nieuwe camera module kleiner dan een lieveheersbeestje

Sharp heeft vandaag een nieuwe camphone cameramodule aan de wereld getoond die kleiner is dan een lieveheersbeestje. Dat geldt overigens niet voor het typenummer: LZ0P396D.

Het is de bedoeling dat de 0.11MP cam gebruikt gaat worden als secondaire camera in GSM's voor functies als beeldbellen. De exacte afmetingen van de cam zijn 5.5x5.5x2.43mm.

De resolutie van de cam is met 0.11MP natuurlijk niet echt indrukwekkend, maar Sharp heeft het wel voor elkaar gekregen dat deze minicam ook in staat is om te filmen met 30fps!

Maar goed dat Sharp hem niet mee naar de CeBIT genomen heeft, want daar was ie ongetwijfeld niet opgevallen tussen de 30 andere hallen.Gerelateerde links:
Kleinste GPS ontvanger ooit
Kleinste DMB phone komt van Samsung
Kleine camphone van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.