Nieuws
12 november 2011 - Ron Smeets

Nieuwe bugs in de iPhone 4S na iOS 5.0.1 update?

Vrijdag rolde Apple de eerste iOS 5 update uit. Versie 5.0.1 zou enkele bugs moeten verhelpen. De meest bekende daarvan was het probleem van de (veel te snel) leeglopende accu.

Aanvankelijk waren de eerste ervaringsberichten van iPhone 4S gebruikers hoopgevend maar de afgelopen 36 uur zijn meer en meer (nieuwe) bugs opgedoken waar (veel) iPhone 4S eigenaren last van zouden hebben.

Ten eerste zijn er nog steeds iPhone 4S gebruikers bij wie het accu probleem niet verholpen lijkt te zijn. Daarnaast wordt nu ook melding gemaakt van problemen met wegvallende WiFi verbindingen, uitval van de microfoon (naast de ruis en echo die eerder al genoemd werden). Tot slot duikt ook het probleem met netwerkverbindingen weer op. Mogelijk een bug in de antenne. Als dat zo is, dan is dat geen onbekend probleem voor Apple. Ik neem aan dat iedereen zich het 'Antenna Gate' van de iPhone 4 nog wel kan herinneren ;-) Apple zegt dat de 'resterende' problemen nog onderzocht worden: "The recent iOS software update addressed many of the battery issues that some customers experienced on their iOS 5 devices. We continue to investigate a few remaining issues.”

Ik heb mijn iPhone 4S vandaag pas geupdate naar versie 5.0.1 dus ik kan zelf nog niet veel zeggen over de nieuwe problemen, nog los van het feit dat lang niet iedereen er over klaagt. Mogelijk is het dus een combinatie van (WiFi) netwerk en de iPhone 4S, maar ook dat zou behoorlijk irritant zijn natuurlijk. Mochten er iPhone 4S gebrukers zijn die wel al last hebben van een of meerdere van bovengenoemde bugs, reageer dan zeker effe.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.