Nieuws
30 juni 2011 - Ron Smeets

Nieuwe browser en kaarten voor 'oudere' Symbian Nokia's

Nokia heeft deze week een aantal updates uitgerold voor 'oudere' Symbian toestellen (versie 3.2 en 5.0). Behalve de gebruikelijke bugfixes springen vooral de nieuwe webbrowser en een vernieuwde versie van Nokia Maps in het oog.

Hieronder staat een lijstje met alle toestellen waarvoor de betreffende updates beschikbaar zijn en het complete persbericht van Nokia. De Nokia 5230 en C6-00 (foto) zijn als eerste aan de beurt, de overige toestellen volgen in de komende weken.

UPDATE (26-08, 19u45): Mmmh, ik kreeg zojuist een tip van een lezer dat Nokia deze week de toestellijst ietwat aangepast heeft. Om precies te zijn hebben ze de X6, 5530 en 5800 geschrapt voor deze update. En daarover wordt onder de posting op Nokia Conversations driftig gediscussieerd door ontevreden klanten. (Thanx Teun!)

Symbian 3.2:
- Nokia E72
- Nokia E52
- Nokia E5
- Nokia C5-00
- Nokia 6700 slide

Symbian 5.0
- Nokia C6-00
- Nokia C5-03
- Nokia 5230
- Nokia 5235
- Nokia 5259
- Nokia X6 (Modified 08.25.2011)
- Nokia N97 mini
- Nokia 5800 XpressMusic (Modified 08.25.2011)
- Nokia 5530 XpressMusic (Modified 08.25.2011)

Persbericht - Updates beschikbaar voor Nokia telefoons met Symbian 3.2 en 5.0

Verbeteringen in browser en Ovi Kaarten voor onder andere Nokia E72 en Nokia 5230

Amsterdam, 30 juni 2011 – Duurzaamheid zit bij Nokia niet alleen in het productie- en recyclingproces verweven, ook willen we dat gebruikers zo lang mogelijk van hun Nokia-telefoon kunnen genieten. Daarom brengt Nokia regelmatig software-updates uit, ook voor modellen die al langer op de markt zijn. Vanaf nu is er een software-update beschikbaar voor toestellen met Symbian 3.2 en 5.0.*

Naast de gebruikelijke bugfixes heeft het Nokia-softwareteam hard gewerkt om meerdere functies te verbeteren. Zo krijgen gebruikers een verbeterde internetervaring met de nieuwe browser, vergelijkbaar met de browser die binnenkort met Symbian Anna beschikbaar komt. Hiermee gaat browsen sneller, worden internationale domeinnamen ondersteund en ook Arabische en Chinese tekens.

Ook Ovi Kaarten, de gratis navigatiesoftware van Nokia, is verbeterd. Op de Symbian 3.2-toestellen is het nu mogelijk om binnenshuis positie te vinden via WiFi. Ook zijn de handige tips van onder andere Lonely Planet vanaf nu beschikbaar. Symbian 5.0-gebruikers kunnen met de update via Ovi Kaarten inchecken op hun sociale netwerken.

Tevens worden alle toestellen door deze update uitgerust met een set extra emoticons. Ideaal voor gebruikers om zich uit te drukken in sms- en mms-berichten naar vrienden en familie.

Vanaf nu is de update beschikbaar voor Nokia C6-00 en Nokia 5230; in de komende weken volgen de overige modellen. We raden gebruikers aan om de functie ‘automatisch controleren op software-updates’ te activeren, zodat de update zichtbaar wordt op het toestel zodra deze beschikbaar is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.