Nieuws
09 november 2011 - Ron Smeets

Nieuwe BlackBerry storing, vooralsnog alleen PING - UPDATE

UPDATE (10-11, 05u20): Volgens RIM zijn de problemen inmiddels opgelost. Over een oorzaak van de problemen is nog niets gemeldt, maar de BlackBerry diensten zouden nu dus weer normaal moeten functioneren.

In de loop van deze avond begonnen, zo rond 20u15, de eerste klachten binnen te druppelen van BlackBerry gerbuikers die problemen hadden met PING. Berichten konden niet verzonden worden of het duurde lang (minuten) voordat een bericht verzonden werd.

Na een half uur leken de klachten, inmiddels enkele tientallen, weer af te nemen, maar dat was helaas van korte duur. Rond 21u30 namen de klachten in aantal weer toe. Het probleem schijnt zich tot nu toe alleen te 'beperken' tot PING. Mobiel Internet doet het verder wel, zo lijkt het. In tegenstelling tot de vorige storing heeft RIM zelf inmiddels ook al via Twitter gereageerd. "We’re getting reports that some users are experiencing delays. We’re investigating and will update you ASAP." Natuurlijk blijf ik het ook nu weer in de gaten houden. Hopelijk worden de problemen niet zo groot als de vorige keer.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.