Toestellen
18 september 2014 - Ron Smeets

Nieuwe BlackBerry Porsche Design in Dubai gepresenteerd

BlackBerry heeft in Dubai gisteren een nieuwe Porsche Design smartphone gepresenteerd. De P'9983 lijkt uiterlijk wel nog veel op zijn voorgangers.

Het toestel heeft ook weer een fysiek qwerty toetsenbord onde het 3.1 inch (720 x 720 pixel) touchscreen display. Hij zal vanaf oktober in Porsche Design stores te koop zijn en bij verschillende providers. Helaas wordt de exacte prijs en of het toestel ook naar Nederland komt, nog 'geheim' gehouden.

Qua specificaties is de nieuwe Porsche BlackBerry hooguit een mid range toestel; een 1.5GHz dual core processor (Qualcomm Snapdragon S4), gelukkig wel met 2GB RAM, 4G support, 64GB geheugen (plus microSD optie) en BlackBerry OS 10.3. WiFi, Bluetooth, GPS en NFC zijn ook van de partij en het toestel is voorzien van een 2100 mAh accu. Of je daarmee de 'ouderwetse' BlackBerry stand-by en gebruikstijden kunt halen? Dat denk ik niet, maar gezien het kleinere scherm is een 3000+ mAh accu waarschijnlijk ook niet nodig. Hieronder nog een hands on video, de officiele unboxing van de fabrikant zelf en enkele foto's van het toestel.

BB-Porsche-P9983 BB-Porsche-P9983-a

Bron 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.