Geruchten
19 juni 2007 - Ron Smeets

Nieuwe BlackBerry Pearl krijgt mega upgrade

De Pearl staat niet bekend als de meest degelijke en handige BlackBerry die momenteel te koop is maar als de geruchten kloppen dan bereidt RIM binnenkort de release van de tweede generatie Pearl voor, de 'Komet' of Pearl 2.

Boy Genius heeft nog geen foto of ontwerptekening, maar wel een hele lijst met specs weten te bemachtigen van de opvolger van de Pearl.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ja, het keyboard wordt aangepast (deze misschien?) zodat het beter te bedienen zal zijn en ook niet meer zo snel uit elkaar valt.

Verder krijgt de Pearl 2 een 3.2MP camera met 6 x digitale zoom, compleet met 'horizontale' viewfinder zoals dat bij de meeste camphones het geval is, Buetooth met AD2P support, WiFi, een microSD kaart, 3.5mm headset aansluiting en diverse ontwerp verbeteringen aan onder andere de SIM kaart houder, degelijkheid van het toestel en microfoon.

Volgens de berichten zou RIM de tweede generatie Pearl met veel bombarie in de markt gaan zetten. Vermoedelijk deels om de ietwat tegenvallende eerste Pearl snel te kunnen vergeten. . .Gerelateerde links:
AT&T brengt rode BlackBerry Pearl op de markt
Parekwitte BlackBerry Pearl bij T-Mobile
KPN introduceert de BlackBerry Pearl in Nederland
Video review van de BlackBerry Pearl
Toetsenbord BlackBerry Pearl valt uit elkaar
RIM speelt met driehoekig toetsenbord ontwerpen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.