Geruchten
16 september 2005 - Ron Smeets

Nieuwe Blackberry met GPS

Het blijft toch leuk om te zien hoe de concurrentie elkaar probeert sneller af te zijn.

Nog geen dag nadat Nokia aankondigde de Blackberry markt te willen veroveren worden de geruchten rond een nieuwe high-tech Blackberry device van enkele maanden geleden weer nieuw leven ingeblazen door informatie die zogenaamd 'gelekt' is naar de pers (yeah, right!).

De Electron, of 8700 zoals de nieuwe Blackberry waarschijnlijk genoemd zal worden, heeft standaard GPS navigatie aan boord. Een snellere processor en meer geheugen vind ik niet echt verassend, maar op foto's is te zien dat ie ook een kleurenscherm heeft gekregen. Leuk, maar tevens pure noodzaak want ik denk niet dat Nokia of de andere concurenten in de mobile email business nog met monochrome schermpjes zullen komen en de moderne consument wil daar natuurlijk ook niet meer mee gezien worden.

Volgens diverse 'bronnen' wordt het toestel momenteel uitbundig getest en zal het ergens in Oktober of November al op de markt verschijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.