Geruchten
08 december 2011 - Ron Smeets

Nieuwe 'bewijzen' voor de Nokia Lumia 900 en 'Champagne'

De Nokia Lumia 900 (aka Ace) is al meerdere keren opgedoken, al dan niet inclusief (wazige) afbeeldingen. Vandaag zijn nieuwe 'bewijzen' online verschenen dat de Nokia Lumia 900 (foto) en nog een andere toestel met de codenaam 'Champagne' bestaan.

In een grafiek met Device Model Statistieken van de Windows Phone applicatie van de India Times zijn deze twee namen namelijk opgedoken als toestellen waarop de applicatie van de krant gedownload is.

Dat zegt natuurlijk nog helemaal niets over het bestaan van de Nokia Lumia 900 of de Nokia Champagne. Voor hetzelfde geld zijn het andere 'fake' codenamen. Maar, waar rook is, is vuur, zullen we maar zeggen ;-) Overigens dook in dezelfde statistieken ook weer bewijs op voor de Windows Phone Tango versie (software build 7.10.8725) van Microsoft's smartphone OS. Hieronder staan beide grafieken. Oordeel zelf maar.

En de tweede grafiek (zwaar 'opgeblazen ;-)): Device-Stats-WP-Tango

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.