Toestellen
20 september 2007 - Ron Smeets

Nieuwe BenQ Mobile Internet Device: lijkt op. . .

. . .de iPhone, inderdaad! Niet zozeer het toestel zelf, hoewel die ook wel in de buurt komt, maar toch zeker de User Interface, compleet met nagenoeg identieke pictogrammen.

Dit nieuwe Intel-based toestel dat het midden houdt tussen een GSM/PDA en een UMPC wordt hier geshowed door Intel's Consumer Marketing Manager Uday Keshavdas tijdens de IDF.

Verdere details worden nog niet gegeven in het filmpje (na de klik), maar het toestel heeft ook wel wat weg van het BenQ conceptmodel waar we enkele weken geleden een tekening van zagen (foto hierboven). Die had ook een hoog iPhone gehalte.Gerelateerde links:
Vier nieuwe BenQ toestellen gespot
BenQ is de volgende met een iPhone look-a-like design
Europese release BenQ P51 komt dichterbij
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.