Geruchten
02 oktober 2007 - Ron Smeets

Nieuwe Asus GPS Smartphone op komst

Gisteren zagen we nog de Asus P570 voorbijkomen in het geruchtencircuit en vandaag staat de volgende mogelijk nieuwe Asus GPS Smartphone al weer online.

Dit keer is het de P527 en als de geruchten kloppen zullen we die wel nog voor het eind van dit jaar in Europa kunnen bewonderen.

Het toestel zou de opvolger moeten worden van de P526 die enkele maanden geleden nog in een Mercedes uitvoering aangekondigd werd.

De 527 wordt een triband GSM met EDGE/GPRS maar helaas geen 3G support wat zeerzeker een gemis zal zijn. Verder wijken de specs niet echt af van de P526, die overigens ook geen 3G aan boord had.

De belangrijkste features op een rij: Windows Mobile 6, 200MHz TI OMAP processor, 2.6 inch QVGA display, SirfStarIII GPS ontvanger, NAVTEQ kaarten en navigatie software, WiFi, Bluetooth, miniUSB, 2MP camera, FM Radio, multimedia speler en een microSD geheugenkaart.

Volgens de geruchten zal de P527 tegen het eind van het jaar het eerst in Frankrijk op de markt komen. Het prijskaartje ligt rond de 500 Euro, maar dat vind ik persoonlijk wat veel voor een non-3G device.Gerelateerde links:
Asus P570 komt rond de Kerst?
Windows Mobile 6 update voor O2 klanten met een Asus
Mercedes met Asus in de GSM business
Uiterst complete Asus M530w smartphone
Full display concept GSM van ASUS
Asus P735 heeft UMTS en WiFi maar geen GPS
ASUS op de HTC toer
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.