Geruchten
16 juni 2016 - Ron Smeets

Nieuwe Apple Watch eind dit jaar in de winkels? Taiwanese 'bronnen' claimen te weten dat de productie deze zomer start

Geruchten over de komst van een nieuwe, tweede generatie, van de Apple Watch doen al langer de ronde. Tot nu toe heeft Apple zich echter beperkt tot software updates die er voor gezorgd hebben dat het slimme horloge sneller en prettiger in gebruik werd en nieuwe features toegevoegd werden. Binnenkort, na de zomer, moet WatchOS 3 daar nog een schepje bovenop doen. Nee, over de komst van een nieuwe Watch heeft Apple nog helemaal niets gezegd.

Taiwanese bronnen claimen nu te weten dat de fabrikant voor het eind van dit jaar toch al de tweede generatie van de Apple Watch op de markt zal brengen. Die bronnen beroepen zich op informatie uit de supply chain van de fabrikant. De eerste onderdelen voor de nieuwe Apple Watch zouden deze zomer (Q3) geleverd gaan worden. Verwacht wordt zelfs dat er vanaf eind dit jaar, vermoedelijk nog vóór de drukke feestdagen, zo'n twee miljoen Apple Watches per maand verkocht zullen gaan worden.

Dat laatste lijkt erg onwaarschijnlijk aangezien Apple er in Q1 van dit jaar amper 1.5 miljoen aan de man en vrouw wist te brengen. OK, dat is nog het 'oude' model en het is bekend dat vrijwel alle nieuwe Apple producten in de eerste maanden bijzonder goed verkopen, maar toch. Laten we eerst maar eens afwachten hoe dicht de Taiwanese bronnen die deze informatie hebben opgedoken bij de waarheid zitten. Op zich is er wel wat voor te zeggen om vlak voor de feestdagen een nieuwe Watch in de winkels te leggen, maar alleen Apple kan daar iets zinnigs over roepen en dat zullen ze, tot het moment supreme, niet doen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.