Nieuws
21 februari 2012 - Richard Otto

Nieuwe app voor Veronica Magazine

Veronica Magazine heeft een nieuwe iPhone en Android app uitgebracht. Een iPad versie was reeds enkele weken eerder beschikbaar.

Deze nieuwe Veronica app onderscheidt voornamelijk door de handige tijdsbalk boven in het scherm. De gids laat overzichtelijk alle zenders onder elkaar zien en geeft met de tijdbalk aan welk programma wanneer worden uitgezonden. Wanneer je een specifieke zender selecteerd, kun je direct het  overzicht van alle uit te zenden programma’s van deze zender bekijken. Daarnaast kun je selecteren op tijd, dag, genre en een alert aanzetten, waardoor je 10 minuten voor aanvang  van een uitzending een pushmelding ontvangt.

'Social' is een ander belangrijk onderdeel in deze app. Zo kun je vanuit de app op Facebook delen wat je mening is over een bepaald programma of dat je bijvoorbeeld een film aan het bekijken bent. Twitter is ook in de app geïntegreerd: programma’s waarover op twitter veelvuldig wordt besproken, tonen de laatste tweets onder de programma-hashtag.  Een belangrijk onderscheid van de Veronica app met reeds bestaande tv-gids apps zijn de 30.000 filmrecensies van Veronica Magazine en direct te bekijken trailers.

Video (iPad versie):

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/VdhBh6hObSE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Over de auteur: Richard Otto