Toestellen
30 september 2011 - Ron Smeets

Nieuwe Android Smartphones van Disney voor Japanse markt

Bij Walt Disney denk je natuurlijk niet meteen aan mobiele telefoons. Toch is Disney als MVNO al een paar jaar op de Japanse markt actief en geheel in stijl met de huidige trends heeft men daar nu ook twee nieuwe Android Smartphones gepresenteerd.

Beide toestellen zijn gebaseerd op Sharp smartphones maar dan met Disney content (wallpapers, ringtones, apps).

Overigens zijn dit niet de eerste Disney Android Smartphones. Begin dit jaar werd ook al een toestel met een 3D display gepresenteerd in Japan. Vandaag werden daaraan dus de DM010SH en de DM011SH (niet echt creatieve 'Disney namen', maar goed) toegevoegd. De eerste is een touchscreen only model en de tweede heeft ook een slide out keypad (geen qwerty dus) aan de onderzijde en is bovendien 'verpakt' in een waterproof behuizing.

De noemenswaardige specs van de DM010SH en DM011SH.
DM010SH:
- 4 inch qHD LCD touchscreen display
- 8 megapixel camera
- Android 2.3
- Bluetooth, WiFi
- microSD
- Digitale TV Tuner

DM011SH
- 3.4 inch LSD touchscreen display (854x480)
- Android 2.3
- 16MP camera met 720p HD video opname functie
- WiFI, Bluetooth
- Digitale TV Tuner

Foto's:
DM010SH:

Disney-DM010SH-a Disney-DM010SH-b

DM011SH:

Disney-DM011SH-a Disney-DM011SH-b

Wallpapers:

Disney-Wallpapers-a Disney-Wallpapers-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.