Nieuws
04 september 2013 - Nichal Joosse

Nieuwe Android heet geen Key Lime Pie maar KitKat

Google maakte gisteren bekend dat de nieuwe Android-versie (4.4) geen Key Lime Pie zal gaan heten maar KitKat. De nieuwe naam maakten ze tegelijkertijd bekend met het nieuws dat er tot op heden meer dan één miljard Android-apparaten zijn geactiveerd, wat een indrukwekkend aantal is. Ze kondigden de nieuwe naam aan met de boodschap: 'Bereid je voor op een zoete nieuwe traktatie'. Android KitKat is dus de opvolger van Android Jelly Bean. 

De BBC wist te melden dat Google zelf op het idee is gekomen voor de nieuwe versienaam. In een interview met John Lagerling, directeur van Android Global Partnerships, werd duidelijk dat weinig mensen wisten hoe een limoen-roomtaart (Key Lime Pie) smaakte. Ook vertelde Google dat geen van de partijen elkaar zouden betalen. Het gaat om een leuke en onverwachte actie, al is het nog niet duidelijk wanneer de nieuwe versie zal gaan verschijnen.

Volgens Simon Myers van consultancybureau Prophet schuilt er wel een gevaar aan de unieke samenwerking. Hij zegt dat wanneer een merk gekoppeld is aan een ander merk, mensen in de toekomst sneller geneigd zijn om je te blijven associëren met het andere merk. Volgens Lagerling wist het team vorig jaar al dat de versie KitKat zou gaan heten, ondanks veel ontwikkelaars toch bleven verwijzen naar Key Lime Pie. Ook is het niet duidelijk waarom Google gekozen heeft voor versie 4.4 in plaats van versie 5.0.

Over de auteur: Nichal Joosse