Geruchten
13 februari 2015 - Ron Smeets

Nieuwe afbeeldingen en tekeningen van de Galaxy S6 Koreaans lek toont mogelijke uiterlijk en design van het nieuwe Samsung vlaggenschip

Over een week of twee zal Samsung de Galaxy S6 in Barcelona officieel aan de wereld tonen. Tot die tijd blijven de geruchtenmolens overuren draaien. Er zijn natuurlijk al heel wat specs, 'spionage foto's', tekeningen, concepten en prototypes uitgelekt. Daarvan is nog met geen enkele zekerheid te zeggen of ze al dan niet de waarheid benaderen. De tekeningen en afbeeldingen die deze dagen via een Koreaanse bron online verschenen kunnen ook in dat rijtje geschaard worden. Het feit dat de Galaxy S6 in enkele van de nieuwe gelekte afbeeldingen precies zo poseert als we van Samsung persrenders gewend zijn is uiteraard geen bewijs voor de echtheid ervan.

Dat neemt niet weg dat het toestel dat hier getoond wordt wel veel weg heeft van eerdere gelekte tekeningen en afbeeldingen, hoewel dat ook niet alles zegt natuurlijk. Enfin, we zien op de nieuwe afbeeldingen een Galaxy S6 met duidelijk rondere hoeken en zijkanten, wederom een 'uitpuilende' vierkante camera en een nieuwe speaker grille met grotere gaten a-la iPhone 6. Om dat laatste te benadrukken hebben ze een afbeelding gemaakt waarop de onderzijde van de Galaxy S6 en de iPhone 6 samen te zien zijn. Van de eventuele Galaxy S6 Edge is in deze tekeningen geen spoor te zien.

Hieronder staan alle afbeeldingen bij elkaar. Zoals gezegd zien de tekeningen er best goed en redelijk echt uit. De vraag is natuurlijk of het toestel dat getoond wordt, mocht dat inderdaad de Galaxy S6 blijken te zijn, de gemiddelde Samsung koper zou kunnen bekoren.

Bron (Koreaans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.