Geruchten
20 februari 2018 - Ron Smeets

Nieuwe afbeeldingen en alle specs Galaxy S9 en S9+ op straat Duitse claimt dat dit de specs en het uiterlijk van de nieuwe Samsung\'s zijn

Er was de afgelopen weken al een en ander aan specs en afbeeldingen of renders van de nieuwe Galaxy S9 en S9+ uitgelekt, maar een Duitse bon heeft nu alle specs en enkele, volgens deze bron definitieve, kiekjes van de nieuwe S-series van Samsung weten te bemachtigen. En zoals uit eerdere geruchten en ‘lekken’ ook al bleek worden de S9 en S9+ uiterlijk niet bepaald spannend of vernieuwend. Het grote nieuws moet van de camera’s komen, zoals Samsung in drie teaser video’s ook al heeft laten doorschemeren.

Dual camera, maar alleen voor de Galaxy S9+
De specificaties en de prestaties van de Galaxy S9 en S9+ worden dit jaar vooral gekenmerkt door de nieuwe camera(s). Helaas heeft alleen de S9+ een dual camera en moet de S9 het weer gewoon met een enkele lens doen. Toch zou Samsung ook die enkele camera van een bijzondere feature voorzien hebben. Hij kan volgens deze geruchten namelijk schakelen tussen een diafragma van f/1.5 en f/2.4. Dat betekent dat ook de enkele camera zowel overdag als in het donker en bij kunstlicht prima kan presteren.  Diezelfde 12 megapixel camera is ook van de partij in de Galaxy S9+, aangevuld met een tweede 12 megapixel camera met f/2.4 diafragma. In tegenstelling tot eerdere geruchten kunnen beide toestellen met hun camera(s) slow motion opnames maken van 960fps, in full HD. Aan de voorzijde hebben beide toestellen nog een 8 megapixel camera voor selfies. Deze heeft een diafragma van f/1.7 en kan dus ook prima vooruit in donkere omstandigheden. Uiteraard zijn ook dit nog geruchten, maar als de specs van de camera’s kloppen dan zal het gemis van een tweede lens bij de Galaxy S9 een stuk minder groot zijn.

Op de afbeelding hierboven zijn de voor- en achterzijde van de Galaxy S9 en S9+ in volle glorie te bewonderen. Hoewel het nog altijd onbevestigde geruchten zijn lijken de toestellen die hier getoond worden wel erg veel op die uit eerdere geruchten. En ze zijn er ook heel erg geloofwaardig uit. Over enkele dagen, zondagavond 25 februari weten we het zeker.

De specs van de nieuwe Galaxy’s
Uiterlijk zijn de Galaxy S9 en S9+ niet veel anders, of eigenlijk helemaal niet, dan hun voorgangers. Ook de specs zijn, behalve de camera, niet heel erg veel veranderd. De Super AMOLED beeldschermen hebben weer een resolutie van 2960 x 1440 pixels en zijn respectievelijk 5.8 en 6.2 inch groot. De processor is wel weer verbeterd, Dit keer gaat Samsung de gloednieuwe Exynos 9810 octacore rekenchip in beide toestellen verwerken (4 x 2.9GHz + 4 x 1.9GHz). In sommige landen of regio’s zal er een Snapdragon 845 in zitten (4 x 2.7GHz + 4 x 1.7GHz). De Galaxy S9+ krijgt daarbij 6GB RAM en de standaard S9 weer 4GB. Een 3000mAh accu houdt de Galaxy S9 op spanning terwijl de Galaxy S9+ het met een 3500mAh accu moet stellen. Hieronder staan alle specs op een rijtje zoals die via een lek binnen Samsung Deutschland bij WinFuture terechtgekomen zijn.