Geruchten
16 oktober 2012 - Ron Smeets

Nieuwe afbeelding van de Huawei W1 met Windows Phone 8

Huawei zal nog dit jaar enkele Windows Phone 8 toestellen onthullen. De eerste mogelijk al eind deze maand. Eerdere geruchten spraken over eind september, maar die berichten, onder andere afkomstig van Huawei Nederland, bleken dus niet helemaal juist.

Online zijn twee nieuwe afbeeldingen opgedoken van de Huawei W1, een toestel dat in een eerder gerucht ook al te zien zou zijn. De nieuwe kiekjes laten een ietwat ander toestel zien. Natuurlijk zijn ook dit nog steeds geruchten, maar als ze kloppen dan moet ik helaas concluderen dat de Chinese fabrikant haar 'oude' reputatie van 'namaker' nieuw leven in blaast.

De foto's van de Huawei W1 die hieronder te zien zijn tonen namelijk een toestel die een mix is tussen de HTC One X (het camera design), de HTC 8X (design) en de Nokia Lumia 820 (mid-range specs). OK, specs kun je moeilijk 'namaken'; dat is vooral een kwestie van keuze voor low-end, mid range of high end. maar ik hoop niet dat de Huawei W1 in werkelijkheid ook de treffende gelijkenis met twee eerder genoemde HTC toestellen laat zen.

Samen met de twee kiekjes worden ook enkele specs van de Huawei W1 genoemd. Zo zou het toestel een 1.2GHz dual core processor hebben met 512MB RAM, 4GB intern geheugen, een 4 inch WVGA display, 5 megapuxel camera en een 2000 mAh accu. Een mid range toestel a-la Nokia Lumia 820.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.