Nieuws
20 februari 2012 - Ron Smeets

Nieuwe abo's van Hi met toestellease en onbeperkt WhatsApp

Hi heeft vandaag haar nieuwe abonnementsvormen gepresenteerd. De provider gaat klanten vanaf 12 maart de mogelijkheid bieden om abonnementen helemaal naar eigen inzicht in te delen, in combinatie met de lease van een toestel.

Ongeacht het abonnement en toestel dat je kiest biedt Hi bij deze nieuwe abonnementen onbeperkt gebruik van social media diensten als Twitter, WhatsApp en facebook, ook als je databundel 'op' is. Om ervoor te zorgen dat je buiten de bundel alleen gaat WatsApp'en en dergelijke wordt de datasnelheid geknepen naar 32 Kbps (zowel voor up- als download). Mobiel internetverkeer wordt dus NIET gecontroleerd op inhoud maar het gebruik van andere online diensten (YouTube, browsen etc) wordt puur ontmoedigd door de beperkte datasnelheid.

Maar goed, je kunt bij Hi dus zelf bepalen wat je belangrijk vindt. Veel data? Minder belminuten en/of SMS'jes? Het kan straks. Bovendien zit in de nieuwe abonnementen van Hi standaard onbeperkt Tweeten, Posten en Whatsapp'en, ook al je bundeltegoed op is, zonder extra kosten. 

Over de toestel lease prijzen wilde Hi vandaag nog niets zeggen. Standaard levert Hi bij elk toestel een 4 uurs reparatie / vervangservice. Daarvoor hebben ze onder andere een aantal (te beginnen met zeven) bussen beschikbaar die door Nederland gaan rijden. Die zorgen voor reparatie en, als dat niet direct mogelijk is, een vervangend, vergelijkbaar, toestel. Letwel, als een toestel kapot gaat en het is je eigen schuld, dan moet je de reparatiekosten wel zelf betalen. De vervangservice is ingebegrepen in het abonnement en je hoeft ook geen voorrij kosten te betalen.

Omdat de nieuwe Hi abonnementen uit gaan van toestel lease wordt het toestel dus nooit van je zelf, maar je kunt na 1 of 2 jaar wel ervoor kiezen om het toestel, tegen de 'restwaarde' alsnog zelf aan te schaffen, of het toestel in te ruilen tegen een nieuw model. De grote vraag is nu dus hoe duur (of goedkoop) de 'lease prijzen' van de toestellen gaan worden. Die worden pas op 1 maart bekend gemaakt. Wat Hi op dit moment wel al wilde prijsgeven is de indicatie dat het 'lease bedrag' van een toestel in principe nooit hoger zal liggen dan de winkeladviesprijs, gedeeld door 24 maanden (de contractduur). Maar de exacte bedragen volgen nog.

Voor nu zijn alleen de kosten van de verschillende bundels bekend gemaakt. Er zijn vier data bundels:

Hi Light: 0MB en een snelheid van 32Kbps (up en down) voor €10
Hi Medium: 500MB (tot 2 Mbps) voor €17,50
Hi Large: 1000MB (tot 7 Mbps) voor €22,50 met gratis SMS'en
Hi XL: 2000MB (tot 14 Mbps) voor €30 met gratis SMS'en en gratis bellen naar Hi klanten

De bel/sms bundels:
75 minuten of SMS'jes: €5
150 min / SMS: €10
300 min / SMS: €15
500 min / SMS: €25
1000 min / SMS: €45

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.