Geruchten
26 december 2014 - Ron Smeets

Nieuwe 7 inch Samsung tablet 'gebenchmarked' Mogelijke opvolger van de Galaxy Tab 3 Lite

Online zijn benchmark resultaten opgedoken van een nieuwe 7 inch Samsung tablet met het typenummer SM-T116. De kans bestaat dat dit de opvolger wordt van de eveneens 7 inch Galaxy Tab 3 Lite. Gespeculeerd wordt dat de Koreaanse fabrikant die tijdens de CES al gaat presenteren.

Het toestel dat met Geekbench getest werd is ander andere voorzien van een 1.2GHz quad core processor met 1GB RAM en het Android 4.4.4 KitKat OS. De schermgrootte, en andere specs, zijn niet af te leiden uit de benchmark resultaten, maar dezelfde tablet werd ook al vermeld op een Indiaas import document (tweede afbeelding hieronder) voor de levering van enkele testexemplaren. Daarbij wordt wel het 7 inch scherm genoemd.

In hoeverre deze documentatie en gegevens juist zijn zal moeten blijken op het moment dat Samsung de opvolgers van de Galaxy Tab 3 serie, die dan waarschijnlijk de naam Galaxy Tab 4 krijgen, gaat onthullen.

Bron (benchmark), Bron (import document), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.