Tablets
05 november 2014 - Ron Smeets

Nieuwe 12.5 inch twee-in-één van Acer Aspire Switch 12 is een tablet en laptop in een

Acer heeft haar twee-in-één portfolio vandaag aangevuld met de Switch 12; een hybride laptop / tablet met een 12.5 inch scherm en Windows 8.1 OS.

Zo op het eerste gezicht wordt dit natuurlijk een concurrent van Microsoft's Surface Pro 3, maar dan wel met een heel wat vriendelijker prijskaartje. En je krijgt er standaard ook nog een toetsenbord bij. Nog altijd een onmisbaar 'accessoire' voor een laptop, ondanks het feit dat toetsenborden tegenwoordig afneembaar zijn.

Goed, de Acer Switch 12 is verder voorzien van een 2.9 GHz Intel Core M processor en het scherm heeft een full HD resolutie en Gorilla Glass 3. Volgens Acer kan het toestel in vijf verschillende 'gebruiksmodi' dienst doen. Laptop en Tablet lijken logisch, maar volgens mij zijn 'Sherm' en Desktop twee varianten op bovenstaande modi en wat ze met 'Tentvorm' bedoelen is mij eigenlijk een raadsel. Ik bedoel, 12.5 inch is net te klein om er onder te gaan liggen. Ja, ik snap dat ze wellicht spreken over het toestel als een tent neer te zetten op een tafel (zie afbeelding in de header van dit artikel), maar ook dat is volgens mij gewoon een variant op het tablet thema.

acer-switch-12-b.bin

Maar goed, de exacte specs van de Acer Switch 12 worden nog niet vermeld, maar de fabrikant wist wel nog een en ander te onthullen:

- Dubbele WiFi antenne (voor extra draadloze snelheid)
- USB 3.0, USB 2.0 en HDMI poort
- 4GB RAM
- 64GB geheugen
- MicroSD geheugenkaart ingang
- Bluetooth 4.0

De accu zou krachtig genoeg moeten zijn om tot 8 uur video te kunnen kijken voordat hij leeg is. De Aspire Switch 12 verschijnt eind november in de winkels en krijgt een advies verkoopprijs van 649 Euro.

Via: Acer

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.