Nieuws
25 januari 2006 - Ron Smeets

Nieuw wereldrecord SMSen

Het vorige record om een, om foutloos en zonder gebruik te maken van een woordenboek optie, SMSje van 160 tekens op een telefoon in te typen stond op 48 seconden en was in handen van een Schot.

Sinds gisteren is Schotland het wereldrecord echter kwijt. De 28-jarige, uit Singapore afkomstige, Kimberly Yeo heeft de nieuwe recordtijd naar 43.24 seconden gebracht. Bijzonder knap, zeker als je de tekst van het SMSje ziet: "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human."

De geslaagde recordpoging leverde Kimberly ruim 8000 Euro aan prijzengeld op en dat kan ze goed gebruiken want naar eigen zeggen verstuurt Kim zo'n 1500 SMSjes per maand naar familie en vrienden.Gerelateerde links:
Wereldrecord SMS-en onder de minuut
Live 8 breekt SMS records
SMS Game met ruim 2 mln SMSjes
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.