Nieuws
28 augustus 2006 - Ron Smeets

Nieuw stralingsonderzoek in Engeland

De Universiteit van Essex wil voor het eind van dit jaar trachten de waarheid te achterhalen omtrent de schadelijke gevolgen van de straling van zendmasten en mobiele telefoons voor onze gezondheid.

Van de 264 personen die vrijwillig aan dit onderzoek meewerken is ongeveer de helft overgevoelig voor EMS. Onder hen is ook de 35-jarige Ryan Warne die zelfs niet meer naar buiten kan zonder metalen haarnet om de straling uit zijn hoofd te houden en zover van zijn PC moet zitten dat hij een verrekijker nodig heeft om het scherm te kunnen lezen.

Hieronder staat een filmpje dat Ryan zelf maakte en waarin hij verteld over zijn ziekte en de strijd tussen onderzoeken die gefinancierd worden door Telco's en onafhankelijke onderzoeken.Gerelateerde links:
UMTS straling niet gevaarlijk voor de gezondheid
Nog een stralingsonderzoek zonder echte conclusie
Kids als proefkonijn voor stralingsonderzoek
Eerste schadevergoeding voor GSM-straling
Hoeveel straling krijg ik 'binnen' ?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.