Nieuws
09 september 2005 - Ron Smeets

Nieuw soort geheugenchip wellicht in GSM's

Het blad Science meldt vandaag dat mobiele telefons in de toekomst uitgerust kunnen worden met geheugenchips met een opslagcapaciteit van 200 keer wat we nu gewend zijn.

De chips worden ontwikkeld met nano-technologie en zijn daardoor niet alleen een heel stuk krachtiger, maar in prijs ook nog eens vergelijkbaar met de huidige geheugenkaarten.

Onderzoekers zeggen dat GSM's met een opslagcapaciteit van 100GB zeker tot de mogelijkheden behoren, hetgeen een boost zou kunnen veroorzaken in het gebruik van video- en camphones.

De technologie om met een camphone dezelfde kwaliteit video-opnames te maken dan met je video camera is er al. Alleen de opslagcapaciteit van GSM's was nog onvoldoende, maar dat gaat dus veranderen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.