Nieuws
07 januari 2007 - Chris Bannink

Nieuw: projector op je mobiel!

Dat we dáár niet eerder aan gedacht hebben; een projector op je mobiel! Hoe konden we ooit zonder. Microvision zal volgende week op de CES in Las Vegas de PicoP-projector presenteren.

Dit maakt van je mobiel of PDA een thuisbioscoop in je binnenzak. Presenteer je foto’s op de wand of een leuke videoclip in de metro of een toepasselijke slide op die ineens minder saaie vergadering. Met dit nieuwe gadget ben je helemaal de bom; zowel zakelijk als privé.

Microvision had eerder al de Integrated Photonics Module (IPM), een verregaand geminiaturiseerd full-color laserprojectortje annex imaging engine. Hierop is de PicoP gebaseerd. Verdere afmetingen dan de dikte van 8mm zijn nog niet bekend maar de IPM zou grote gelijkenis met een koekje vertonen.

Het goede nieuws is dat dit vooral op lasertechnologie werkt en niet met ledjes waarmee Digismart vorig jaar naar buiten kwam (zie link hieronder).

Er wordt haarscherp beeld beloofd op diverse afstanden en zelfs op oneffen projectiewanden. Graag probeer ik dit apparaat eens uit of het ook écht zo perfect werkt. Een verkoopprijs is nog niet bekend, evenals een marktintroductiedatum. Toch steeg de koers van Microvision na bekendmaking van het nieuws met zeventien procent.Gerelateerde links:
LG Chocolate projector
Bouw je eigen HD projector
Je mobieltje als beamer
70cm widescreen voor je GSM
Over de auteur: Chris Bannink