Geruchten
29 september 2016 - Ron Smeets

Nieuw (pers)kiekje en kleurenpalet Huawei Mate 9 gespot Het lek 'bevestigt' ook eerdere geruchten over het (werk)geheugen van het toestel

Over de Huawei Mate 9 is de afgelopen weken en maanden al het een en ander uitgelekt. Zo zou de Chinese fabrikant het toestel in november al lanceren en in China in de verkoop gooien. Vandaag is een nieuwe afbeelding opgedoken waarop niet alleen het toestel te zien is in zijn typesche perskiekjes pose, maar ook de diverse geheugenuitvoeringen en kleuren getoond worden.

Opvallend is dat, als deze informatie klopt, alleen de meest uitgebreide versie, qua geheugen, verkrijgbaar zal zijn in alle zes de getoonde kleuren. Behalve zwart, wit en goud zijn ook de kleuren bruin, donkergrijs en licht rood te zien. Ik hoop overigens niet dat die laatste kleur in de praktijk een roze gloed heeft, maar kijkend naar de foto ernaast (het toestel dat van de zijkant getoond wordt) lijkt dat wel het geval te zijn.

Zoals gezegd zou aan de hand van deze informatie alleen de Mate 9 met 6GB RAM en 256GB werkgeheugen in alle zes de kleuren geleverd gaan worden. Het goedkopere 4GB/128GB model komt niet in zwart beschikbaar en bij de 4GB/64GB versie kun je alleen kiezen tussen wit, goud en grijs.

Verder staan ook de Chinese prijzen van de verschillende uitvoeringen erbij. De duurste Mate 9 gaat daar, omgerekend, ruim 625 euro kosten. Voor het goedkoopste model is dat ongeveer 480 euro. Daar tussenin zit de 128GB versie met een verkoopprijs van ca. 520 euro.

Aan de achterzijde van de vermeende Mate 9 is ook een duo camera te zien. In tegenstelling tot de P9 zitten die echter niet naast maar onder elkaar. Verder is ook een sensor rechts naast de camera's te zien. Dat zal hoogstwaarschijnlijk de laser focus zijn. Aan de linkerzijde zit de flitser en onder de camera's is wederom de vingerafdruk sensor geplaatst. De afbeelding van het toestel heb ik hieronder ietwat uitvergroot weergegeven.

Bron (Tweet)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.