Toestellen
16 oktober 2008 - Ron Smeets

Nieuw Nokia Aeon concept

De meesten van jullie zullen zich het bijzonder Nokia Aeon concept van zo'n twee jaar geleden nog wel kunnen herinneren. Van dat tekentafel model is zelfs al een Chinese fake opgedoken.

Deze week is een nieuw Aeon achtig concept toestel opgedoken. Deze keer in trendy wit en qua vormgeving is ook iets meer gekeken naar de nieuwe iPod Nano

De ontwerper, Mac Funazumi (dat moet wel haast een alias zijn ;)), heeft deze nieuwe Aeon voorzien van een e-ink touchscreen display en een flip-cover waaronder zich een qwertyy toetsenbord en nog een display bevinden.

Net als de eerste Aeon vind ik ook dit concept de moeite meer dan waard. Het zal mij dan ook zeer benieuwen hoe een dergelijk toestel het in de winkel zou doen, mocht dit ooit tot uitvoering gebracht worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.