Geruchten
09 augustus 2015 - Ron Smeets

Nieuw kiekje van de volgende Huawei phablet opgedoken Is dit de opvolger van de Mate 7 of wellicht de Huawei Nexus?

Op de foto hieronder, die dit weekend online opdook, is een nieuwe Huawei phablet te zien. Met de IFA voor de deur lijkt de kans reeel dat we hier kijken naar de opvolger van de Mate 7 die vorig jaar in Berlijn het daglicht zag. Uiterlijk heeft hij daar ook veel van weg. Daarnaast roept de bron van dit gerucht dat Huawei dit toestel op 2 september, tijdens de IFA persconferentie, gaat onthullen. Daar werd vorig jaar de Mate 7 ook gepresenteerd.

Er wordt echter ook gespeculeerd dat dit wel eens de Nexus van Huawei zou kunnen zijn. Die kans acht ik echter niet zo heel erg groot omdat die pas later gepresenteerd gaat worden. Bovendien denk ik niet dat Huawei een Nexus maakt die zoveel op een Mate lijkt als het toestel op de foto hieronder. Uiteraard zijn het allemaal nog geruchten dus de spreekwoordelijke korrel zout is wederom van toepassing. Van de andere kant moet ik ook toegeven dat het toestel op de eerste foto hieronder er wel behoorlijk echt uit ziet. Maar goed, over enkele weken zal blijken hoe dicht dit gerucht bij de waarheid zat.

Overigens doken enkele dagen geleden ook al enkele kiekjes en een video op van een toestel dat hier heel erg veel op lijkt. Toen werd gespeculeerd of het wellicht de Huawei Mate 8 of een nieuwe Honor was. Al had dat toestel wel een erg vreemde merknaam; 'Miahen'. Dat is een soort van een anagram van Huawei. Je moet de letters dan niet alleen verwisselen, maar de 'w' en de 'u' omdraaien zodat het een 'm' en 'n' worden. Een grapje van de prototypemakers bij Huawei? Het zou zo maar kunnen ;)

Kortom, het kan, als we de verschillende geruchten mogen geloven, nog alle kanten op met deze nog onaangekondigde phablet uit de krochten van Huawei. Enfin, kijk zelf maar.

https://youtu.be/NP99kMF7Gz8

Bron (eerste foto), Bron (video en tweede foto)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.