Geruchten
11 juli 2009 - Ron Smeets

Nieuw kiekje van de BlackBerry Onyx en Gemini

Een maand of twee geleden doken een videopreview en enkele foto's van de BlackBerry Onyx op, een toestel waar begin April de eerste geruchten de ronde over deden.

Echter, op de foto's van twee maanden geleden is duidelijk een 'standaard' trackball te zien terwijl het toestel uitgevoerd zou gaan worden met een zogenaamd optisch trackpad.

Vandaag is een nieuwe foto opgedoken van de (defintieve?) versie van de BlackBerry Onyx, aka 9020. Op het toestel dat links op deze foto staat (grote versie hieronder) is de trackball inderdaad vervangen door een trackpad.

Rechts naast de Onyx ligt de BlackBerry Gemini, een toestel dat ook al eens eerder gespot werd en waarbij RIM de trackball ook heeft vervangen door een trackpad. Of, en wanneer, deze twee toestellen ook naar Nederland zullen komen is nog niet bekend. Vooralsnog staat de BlackBerry 9020 (Onyx) gepland voor een release in de VS en India, later dit jaar. Foto via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.