Geruchten
11 september 2015 - Ron Smeets

Nieuw HTC vlaggenschip, de One A9, duikt op in benchmark Toestel lijkt een deca-core processor en 4GB RAM aan boord te hebben

Dankzij de bobo's van HTC weten we al geruime tijd dat de Taiwanese fabrikant werkt aan een nieuw vlaggenschip smartphone die nog dit jaar op de markt moet komen. HTC hoopt met dat toestel, dat in geruchten zowel de codenaam Aero als One A9 kreeg, het debacle van de One M9 en de One M9+ te kunnen doen vergeten.

Over deze nieuwe smartphone zijn de afgelopen weken en maanden al diverse geruchten, en een fraai concept (zie foto in header), opgedoken met betrekking tot de specs. Nu is hij mogelijk opgedoken in een benchmark. De resultaten die daarin te zien zijn lijken te bevestigen dat HTC de One A9 (of Aero) uit gaat rusten met een 2 GHz deca-core processor; eentje met 10 rekenkernen dus. Verder is te zien dat het geteste toestel 4GB RAM aan boord heeft. De processor is overigens inderdaad de Helio X20 (MT6797) die onlangs al gepresenteerd werd door MediaTek.

Behalve de processor en het werkgeheugen is overigens niet veel meer informatie uit deze benchmark resultaten te halen. Het enige dat verder nog gemeld wordt is het OS; Android 5.1.1 Lollipop. Eerdere geruchten spraken over een full HD display, maar er wordt ook gespeculeerd over een QHD scherm. Het zal allemaal wel duidelijk worden wanneer HTC de Aero / One A9 onthult. Gezien het feit dat hij dit jaar nog in de winkels moet liggen zal dat niet al te lang meer op zich laten wachten.

Bron (Chinees), Via