Nieuws
28 januari 2006 - Ron Smeets

Nieuw heldere Samsung display

Samsung introduceerde deze week haar nieuwste, super-reflective, LCD display. Door het gebruik van zilver in plaats van aluminium in combinatie met de reflecterende materialen levert het display 3 x zoveel licht en contrast op als de huidige technologie.

Daarnaast heft Samsung ook de lichtopbrengst van de pixels verbeterd door de ontwikkeling van een nieuwe reflecterende lens. Het stroomverbruik wordt binnen de perken gehouden door voor de verlichting van het display over te stappen naar de 'transflective' technologie waarbij het display niet alleen van achter (backlit) verlicht wordt, maar ook van de voorzijde, waarbij overdag en waar mogelijk ook het aanwezige daglicht gebruikt wordt als 'bron'.

Voor de techneuten onder jullie; lees hier maar Samsung's techno-talk over deze technologie.

Vooralsnog zullen deze displays echter alleen in mobiele telefoons gebruikt kunnen worden. De grootste versie die men op dit moment kan maken is namenlijk slechts 4cm in doorsnee.Gerelateerde links:
Slim display op nieuwe Samsung
GSM zonder display en keypad...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.