Toestellen
15 december 2006 - Ron Smeets

Nieuw GSM merk Neo: fantasierijke design toestellen

Neo is een nieuwe speler op de toestelmarkt die, zo zegt men zelf, zich wil gaan toeleggen op het ontwerpen van fraai vormgegeven en fantasierijke toestellen.

De eerste in de rij, die volgend jaar (2007) in Europa en het Midden Oosten op de markt gaat komen, is de Neo 808i.

Wat meteen opvalt is de positionering van het display en de toetsen naast- in plaats van onder elkaar. Of dat handig is zal moeten blijken want je moet het toestel, voor een GSM, dus op een 'onnatuurlijke wijze' vasthoden om nummers of SMSes in te toetsen.

Verder is het een bijzonder klein toestel (41 x 67 x 13mm) dat je als een MP3 speler om je nek kunt hangen (foto onder). De specs doen ook niet onder voor de gemiddelde Nokia of Samsung: Tri-band GSM (900/1800/1900) met GPRS, Multimedia speler (MP3, MP4), 128Mb intern geheugen en een T-Flash geheugenkaart (max. 1Gb).

Over de exacte releasedatum en prijs is nog niets bekend.Gerelateerde links:
LG designers in de prijzen
Nokia 888: Design en Emotie
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
Nokia's fashion phone niet voor de massa
De X800: Techniek levert in voor Design
GSM voor de jaren '10 en daarna...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.