Geruchten
14 juli 2016 - Ron Smeets

Nieuw Galaxy Note 7 kiekje toont werkende iris scanner Op een andere tekening is ook te zien hoe het werkt

Gisteren werd door Samsung bevestigd dat de Galaxy Note 7, met die naam, inderdaad op 2 augustus, ook in Europa, onthuld zal worden. Dat betekent natuurlijk niet dat de geruchtenmolens nu tot stilstand zijn gekomen. De Koreaanse fabrikant heeft namelijk nog niets geroepen over de verwachte nieuwe specs van de volgende phablet.

Afgelopen nacht dook een kiekje van het toestel op waarop een werkende iris scanner te zien zou zijn. Dat wil zeggen, er wordt een ontgrendelscherm getoond waarop te zien is dat het toestel via een veegpatroon of een iris scan ontgrendeld kan worden.

Bovenin het scherm zijn twee 'oogbollen' te zien. Op een andere afbeelding, met instructies voor het gebruik van de iris scanner wordt uitgelegd dat je het toestel op ca 30 centimeter van je gezicht moet houden en wel zo dat je ogen in de 'bollen' die op het scherm getoond worden 'vallen'.

Uiteraard is nog niet met zekerheid te zeggen of, en in welke mate, deze foto en afbeelding de waarheid benaderen, Dat zal over enkele weken moeten blijken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.