Nieuws
10 mei 2007 - Richard Otto

Nieuw Event gelanceerd: Mobile Monday

Vandaag is er een nieuw event gelanceerd speciaal voor de Mobile Minded en Mobile Die-Hards met de naam Mobile Monday.

Dit nieuwe event is opgericht door Yuri van Geest (zelfstandig internet adviseur) Raimo van der Klein (Innovatie Manager bij KPN) en Maarten Lens (Director Nieuwe Formats en Strateeg bij RapidSugar).

Met MoMo krijgen bezoekers de gelegenheid om in een paar uur tijd op een laagdrempelige, ontspannen, innovatieve en vooral interactieve manier hun kennis en netwerk op het gebied van mobiel internet en multimedia op te bouwen en te onderhouden. Voor merken en bedrijven, voor bureau's en naturlijk de mobiele industrie zelf. Allen met hun eigen verschillende achtergronden en expertiseniveaus. Elke eerste maandag van de maand wordt MoMo georganiseerd. Maandelijks wordt een ander thema op praktisch en theoretisch vlak toegelicht waarbij deelnemers als co-creators real-time mee te denken met de spreker.

Het eerste event vind plaats op maandag 4 juni om 15.30 in Amsterdam, informatie over de exacte plaats volgen later.

Thema: MoMo 4 juni: Magic 2.0

Er zijn drie presentaties op deze MoMo gepland:

Erik de Zwart (Commissaris Sales & Marketing, Tunin.fm, http://www.mobilaria.com):

Erik is onlangs begonnen bij Mobilaria en is daar verantwoordelijk voor het opzetten van Tunin FM. Een uniek Streaming Mobile Radio concept.

Petteri Koponen (CEO Jaiku, http://www.jaiku.com):

Petteri heeft samen met Jyri Engeström het bedrijf Jaiku opgericht in 2006. Jaiku is datgene wat na twitter komt. Petteri gaat zijn visie delen over zaken als Presence Messaging, Social Peripheral Vision and Lifestreaming. Oftwel, hoe kan ik weten wat mijn sociale netwerk denkt, doet en waar zij zich bevinden.

Dennis Hettema (Founder and Creative Director OP3, http://www.op3.com):

Dennis is de oprichter en creatief directeur van OP3, het Zweeds/Nederlandse bedrijf achter ShotCodes. Hij zal ons vertellen hoe 2D barcodes digitale informatie over fysieke objecten en plaatsen kunnen geven. Een combinatie van de echte wereld met de digitale wereld.

Tijdens het event zal gebruik worden gemaakt van een Jaiku backchannel waarbij bezoekers live tijdens de presentatie commentaar kunnen geven en vragen kunnen stellen. Daarnaast verzorgt Mercurius RFID Solutions een RFID oplossing die de beleving van netwerkborrels sterk verbeterd.

Check voor meer info: Mobile Monday Amsterdam

Over de auteur: Richard Otto