Geruchten
27 juni 2016 - Ron Smeets

Nieuw design voor de navigatiebalk van Android N gespot

Als het klopt dan zal dit zeker niet de grootste verandering van Android N blijken te zijn, maar de kans bestaat dat Google het design van de menutoetsen iets gaat aanpassen. Het nieuwe ontwerp van de navigatiebalk zou in ieder geval op de afbeelding hieronder te zien moeten zijn.

Zoals je duidelijk kunt zien lijkt Google nu gekozen te hebben voor 'gevulde' toetsen. Die dus helemaal egaal wit zijn in plaats van dat het alleen 'randen' zijn. De meest opvallende wijziging is doorgevoerd bij de home button. Daar zijn de vier huiskleuren, rood, groen, geel en blauw, van Android aan toegevoegd.

Op zich denk ik wel dat de on-screen toetsen met die nieuwe ontwerp, als dat dus juist blijkt te zijn, op sommige Android smartphones beter zichtbaar zullen zijn. De 'outline' toetsen willen bij sommige toestellen, en in bepaalde apps, nu nog wel eens een beetje teveel in de achtergrond verdwijnen wanneer je ze 'oproept'. Kijk maar eens naar onderstaande foto van de Android navigatiebalk in de camera app op de LG G5.

Het nieuwe toetsen design zal uiteraard alleen te zien zijn op toestellen die de standaard on-screen navigatiebalk van Android gebruiken.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.