Geruchten
15 september 2014 - Ron Smeets

Nieuw 'bewijs' voor toekomst van Windows zonder Phone

Vorige week doken diverse geruchten op dat Microsoft nog dit jaar de naam 'Phone' en het merk 'Nokia' zou laten verdwijnen op smartphones van de hard- en software gigant.

Vandaag is nieuw 'bewijs' opgedoken hiervoor. Een foto van My Go toont de achterzijde van een 4.7 inch GoFone die binnenkort gelanceerd zou gaan worden. Daarop is duidelijk te zien dan 'Phone' achter Windows verdwenen is.

Behalve de foto van het toestel is de Windows 'branding' ook te zien op een intern document van de fabrikant (tweede afbeelding hieronder). Intussen heeft het deel van Nokia dat wel nog zelfstandig opereert ook al een statement gepubliceerd waarin de fabrikant benadrukt dat het merk nog springlevend is. Alleen niet meer in de smartphone markt ;)

GoFone-Windows GoFone-Windows-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.