Toestellen
03 oktober 2006 - Ron Smeets

Niet werkende GPS module in de HTC Trinity

Een kleine tegenslag voor HTC. Naar nu blijkt hebben ze daar de GPS module die in de Trinity zit (tijdelijk) moeten uitschakelen omdat die niet compaible is met de Qualcomm GSM chipset van het toestel.

Een ander alternatief zou zijn geweest de release van de Trinity tegen te houden, maar HTC heeft dus voor deze, wat minder elegante, oplossing gekozen.

Volgens de Chinese bron (maar het blijft een 'Google-vertaling') verwacht men dat de problemen begin volgend jaar met een software update opgelost zullen worden.

In Europa wordt de Trinity door Orange op de markt gebracht. Of, en wanneer dat ook in Nederland gaat gebeuren is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Meer muziek in toekomstige HTC smartphones
HTC Artemis wordt T-Mobile's MDA Compact III
Foto's van de HTC Excalibur
Is dit de HTC Trinity
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.